Editura Amaltea este o componenta a grupului editorial Amaltea, acesta cuprinzand si tipografia Empire Print. Amaltea este prezenta pe piata autohtona de 14 ani. Este o editura romaneasca, dar, prin politica de management pe care o promoveaza si prin principiile pe care le implementeaza in interiorul grupului, se ridica la standarde internationale.
Intr-un mediu prielnic isi desfasoara activitatea o echipa tanara si competenta, formata din 13 oameni, plus colaboratori, care sunt intr-o continua cautare de idei si inovatii pentru a veni in intampinarea asteptarilor publicului larg, intr-un mod cat mai eficient.
Inca de la debut s-a caracterizat ca fiind o editura dinamica, ajungand in scurt timp sa aiba traditie pe piata de carte din Romania. A reusit sa isi creeze un renume prin profesionalismul de care da dovada si prin oferta larga pe care o pune la dispozitia cititorilor interesati de minunata lume a cartilor.
un adevarat festin
mai jos cateva dintre titlurile academice de exceptie gasite pe: ACADEMIC
Noile tehnologii, puterea şi corpul în Neuromantul (1984) de William Gibson Configuraţii ale textului şi registre ale discursului în Schismatrix Plus de Bruce Sterling
Aspecte intertextuale ale romanului V. de Thomas Pynchon
Romanele lui Thomas Pynchon şi influenţa acestora asupra altor scriitori postmoderni
Reprezentări ale spaţiului cibernetic în literatura (post)cyberpunk
Degradarea ecologică în literatura (post)cyberpunk
Charles Babbage şi motorul diferenţial – o istorie alternativă
Reprezentări ficţionale ale schimbării în relaţiile de familie în societatea informaţională
Precesiunea obiectelor şi nostalgia personajelor în opera timpurie a lui William Gibson
Podul Golden Gate ca spaţiu al memoriei şi nostalgiei
Noile tehnologii, puterea şi corpul în Neuromantul (1984) de William Gibson
Cuprins Introducere 1. Neuromantul: Cartea şi autorul ei 2. Teoria lui Marshall McLuhan privind interacţiunile mediilor şi psihologiei umane 3. Viziunea lui Michel Foucault asupra sistemelor de putere menite să pedepsească şi să disciplineze 4. Ilegalism şi delincvenţă I. Mediile şi corpul: consecinţe anatomice şi psihologice ale noilor tehnologii II. Societatea şi individul: relaţiile de putere într-o lume panoptică III. Ilegalismul cu o influenţă tehnologică: inversarea unei tendinţe Concluzii Bibliografie
Lasă un răspuns