Feeds:
Articole
Comentarii

gorduz

Mancub de la CoceptArt.org a prezentat cateva submarine in stil victorian:  [I]H.M.S. Narwhal[I] este un submarin de explorare/recreatie iar Seppuku, este un crucisator dechizat in monstru submarin cu tentacule. Ambele lucrari au parti functionale.  Great Work!!

YouTube – 7th Dream.

WordPress released a new tool which allows video and documents to be embedded directly to the posts. Here is a sample:

YouTube a devenit  o adevarata resursa  pentru piese artistice cu flavor Steampunk. mai jos cateva exemple remarcabile:

 

In Strict Confidence – Industrial Love (VNV Nation Remix)

Elephants Dream

The Black Day of Jasper Morello

 

 

 

 

Fallen Art

Silvia-Alexandra Zaharia, mi-a facut o surpriza trimitzindu-mi  o nota si un link despre Fallen Art, un film de animatie in regia polonezului Tomek Baginski. Filmul a fost realizat in 2005 si prezentat la cateva festivaluri internationale. Departe de civilizatie, un grup de militari sariti de pe fix isi dau drumul mental in tot soiul de acrobatii tragi-comice. Umor „dark”, usor Steampunk , pe muzica romaneasca. Thank you Siilvia.

Final Fantasy IX (ファイナルファンタジーIX Fainaru Fantajī Nain?) este o  console role-playing game  publicata de  Square (acum Square Enix), si cea de-a 9-a din seria Final Fantasy . A aparut in  2000 si este a treia si ultima  din PlayStation  de Sony.
muzica – „Airship Pirates”- Abney Park
Clips din Final Fantasy 9

 

PHOTOSHOP TALENT

Am gasit cateva imagini realizate le un concurs organizat de Photoshop Talent. Dintre ele am ales cateva care sunt convins ca o sa vaplaca si voua.

golden machine by mymyb37

golden machine by mymyb37

 

timemachine by freejay

timemachine by freejay

 un film de Tarsem Singh

scena din filmul The Fall

 

 muzica de Wooden / Apparat (Anders Ilar remix)

Tarsem Singh este la al doilea lungmetraj al său, după The Cell (Conexiune inversă, 2000). Regizorul s-a născut în India, a studiat arte şi design în Statele Unite ale Americii, unde a intrat în show business făcînd reclame şi videoclipuri muzicale. După succesul relativ cu The Cell, Tarsem Singh a lucrat 6 ani la următorul film. The Fall, o adaptare după Yo Ho Ho, un film bulgăresc din anii ’80, este proiectul personal al regizorului, care şi-a pus la bătaie milioanele de dolari cîştigaţi din reclame ca să filmeze, timp de 4 ani, în 18 ţări, o fantezie cum rar se vede în cinematografia de azi.

 Secvenţa cu care se deschide The Fall, filmată în alb-negru şi cu încetinitorul, ne arată cum, de pe un viaduct pe care staţionează un tren, un cal este ridicat din rîul care curge pe dedesubt. Scena are o încărcătură vizuală deosebită, mai ales că nu ştim ce s-a întîmplat – aflăm, ulterior, că era vorba despre accidentul pe care îl suferise Roy, încercînd să facă o cascadorie nemaivăzută ca să-şi impresioneze iubita. Mulţi i-au reproşat lui Tarsem Singh că foloseşte prea mult tehnicile de filmare caracteristice mai degrabă videoclipurilor. Acest lucru nu poate fi negat; însă, în cazul de faţă, efectul este benefic şi ajută la crearea atmosferei de ireal din imaginaţia Alexandriei. De la cavalcade printr-un deşert de un alb orbitor, la insule aride proiectate pe un cer de un albastru puţin probabil, totul lucrează în slujba poveştii ce se înfiripă în mintea fetiţei.

Însă marele plus al filmului vine de la Catinca Untaru, actriţa româncă în vîrstă de 6 ani în timpul filmărilor. Aleasă în urma unui casting la care au participat sute de copii, Catinca oferă una dintre cele mai sincere imagini ale unei fetiţe normale, cu exuberanţa, curiozitatea şi inocenţa caracteristice vîrstei. Total necunoscută în România, Catinca Untaru a adunat aprecierile criticilor din lumea întreagă pentru rolul Alexandriei.

copyright 2008 Răzvan Brăileanu

Bucureştiul cultural, septembrie 2008

LXG cu RAIDOHEAD

The League of Extraordinary Gentlemen

pe muzica de Raidohead

 

Allan Quatermain (Sean Connery), cel mai vestit aventurier al lumii, are o echipã pe cinste, compusã din: Cãpitanul Nemo (Naseeruddin Shah), vampira Mina Harker (Peta Wilson), omul invizibil Rodney Skinner (Tony Curran), agentul secret american Tom Sawyer (Shane West), Dorian Gray (Stuart Townsend) si dr. Jekyll/Mr. Hyde (Jason Flemyng). Toti acesti temerari au fost recrutati în Ligã de un personaj misterios, cunoscut ca „M” (Richard Roxburgh).

Membrii Ligii sunt niste individualisti veritabili, cu trecuturi pline de evenimente neplãcute, fiecare având un har care le este în acelasi timp calitate si povarã. Ei trebuie sã învete sã aibã încredere unul în altul si sã coopereze ca o adevãratã echipã, pentru binele omenirii.

Fãrã multe pregãtiri, ei vor fi transportati de submarinul Cãpitanului Nemo, vestitul „Nautilus”, în prima linie a luptei – Venetia. Acolo, un nebun mascat cunoscut sub numele de Fantom plãnuieste sã saboteze o conferintã a liderilor mondiali, punând la cale o serie de explozii puternice si scufundând orasul.

Miza este uriasã, catastrofa pluteste în aer. Liga celor sapte are la dispozitie doar 96 de ore pentru a salva lumea.

Twentieth Century Fox, în colaborare cu Mediastream III prezintã The League of Extraordinary Gentlemen / Liga, o productie Don Murphy, în regia lui Stephen Norrington. Scenariul este realizat de. James Dale Robinson, dupã subiectul benzii desenate de Alan Moore si Kevin O’ Neill. Producãtori sunt Don Murphy si Trevor Albert. Producãtorii executivi ai filmului sunt Sean Connery si Mark Gordon. Co-producãtor este Michael Nelson. Imaginea este semnatã de Dan Laustsen, scenografia de Carol Spier, iar montajul de Paul Rubell. Creatoare de costume este Jacqueline West. Coloana sonorã este compusã de Trevor Jones.

( CineMagia)